Ny Teori: Jorden Vokser og Utvider seg

Dette er en meget interessant og artig teori som jeg synes høres logisk ut, og den går ut på at Jorden vokser og utvider seg innenfra, nesten som et eple på et tre.
Den vanlige oppfatningen er at Jorden siden "begynnelsen" alltid har vært like stor, og at alle kontinentene på et tidlig tidspunkt hang sammen som et stort superkontinent med hav på den andre siden av planeten, hvor de raknet og "drev" bort fra hverandre.
I stedet for dette, se for deg at planeten på et tidlig tidspunkt var mindre og at den var fulldekket av en sammenhengende jordskorpe, og at den slo sprekker og raknet etterhvert som den utvidet seg og vokste seg større.
Se en liten forklaring på dette i følgende filmklipp:
Når du har sett dette, undrer du kanskje på noe innlysende: "Dersom alt var en sammenhengende jordskorpe, hvor kom så alt vannet fra når planeten utvidet seg?".
Her er noe som slo meg rett etter å ha sett dette filmklippet. La oss si at vannmengden på denne planeten har vært ganske stabil siden begynnelsen...
Se for deg en mindre planet som er fullstendig dekket med vann, med en sammenhengende jordskorpe i bunnen. Etterhvert som planeten vokste seg større raknet denne jordskorpen og de stadig voksende kløftene fyltes opp med vann. Vannet kjølte av magma fra jordens indre og skapte de stadig voksende havbunnene. De eldre jordskorpe-kontinentene steg så opp fra havet ettersom planeten utvidet seg, og havet la seg i den voksende havbunnen.
Dette forklarer hvorfor man alltid har funnet de eldre sjødyr-fossilene på landkontinentene. Det forklarer også hvorfor havnivået har vært mye høyere for lenge siden, blandt mange andre interessante ting.
Dersom det er noe sannhet i dette, så betyr det at havet med tiden vil synke, ettersom det blir fordelt på et stadig større og voksende areal, og landet vil heve seg.
Spennende! :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Alvevenn! Interesant blog du har her, tenkte jeg skulle legge igjen en liten komentar om denne expanding Earth theory.
Jeg så videon på youtube, jeg må imrømme at jeg hadde litt problemer med å se ferdig videon, men skal sies når videon heter conspirary of science så blir jeg fort veldig skeptisk, er nok igrunn veldig skeptisk i alt form form for konspirasjonteori.

Anyways! Det som slå meg med denne videon er hva hadde vært konsekvensene om denne ekspanderbart jord teori hadde væert sant.
1. Teorien må kunne forklare hvor energien eller massen hadde kommet fra.
2. Hvis massen på jorden hadde endret seg, hvor komm denne fra? Dessuten så hadde også gravitasjonsfeltet endret seg? Hadde vært sånt så hadde vi funnet slike indiser i fossiler, geologie og forholdle mellom månen og jorden. Det samme gjelder for tidevanet, da snakker vi om massive endringer. Og ja ikke glem forholdet mellom Sola og jorden også.
3) La oss si at massen har vært konstant, som er nok den alle mest rimelig alternativ, hva er implikasjonen av denne? Det første jeg kan tenke meg er at en dramatisk endring jorden "density" tethet, vi snakker om minst en dobbling og kanskje til og med en tredobbling av jordens tethet. Det er nødt til å sette store spår i geologisk formasjoner og mineral dannelser rundt i hele verden. Også atmosferenstethet hadde nok endret seg dramatisk, det har forsåvidt skjedd men ikke i den grand, man har funnet kristaler som har fanget atmosferen for mange milloner av år siden og slike endringer som jeg bekjent har ikke blitt funnet.

Så er andre spørsmål som dukker opp, er dette noe unik for Jorden? I så fall hvorfor, og man også burde forklare hvorfor venus har omtrent samme tethet, masse og størrelse som Jorden.

Hilsen
Magua

Alvevenn sa...

Hei Magua, og takk for tilbakemelding!

Selv så syntes jeg denne teorien var et artig innslag fra et kreativt og nytenkende perspektiv, som kan sette oss litt ut og få oss til å undre... noe som er en bra ting! :)

Det er gode spørsmål du kommer med. Jeg vil ikke si at jeg har svarene, annet enn kanhende i form av nye spørsmål, hehe. Angående hvor energi og masse har kommet fra, kan man likeledes stille seg spørsmålet "hvor kom feks. solens energi og masse fra", eller enda bedre, universet? Der er jo en teori om "big bang", hvor hele universet eksploderte og ble til ut av intet... som noe som stadig utvider seg.

Det er mye som ligger utenfor vår forstand, men vi burde ikke avskrive nye teorier kun på grunnlag av at de er uvante eller at de kan true en nåværende oppfattelse av virkeligheten. Vel, la oss undre litt over det, kanskje det dukker opp noen svar. :)

Anonym sa...

syntes dette er en intrasant theori! jorden var også flat engant! er sikkert en sakte proses men kansje noen typer gass (ev blanding av kemikalier)gir en form for masse (stein) når opvarmet? gir like mye mening som plateforskyvelse.. tror så mye sånne rare ulogiske forklaringer på alt er en form for å forvirre.. hvis en stjerne kan bli et sort hull, hvorfor ikke gass som lager masse? er bare en ide..

Legg inn en kommentar

Oversikt over tekster