Global Oppvarming

Over de siste årene har det vært mye oppstyr rundt konseptet om global oppvarming, og jeg vil her meddele noen tanker rundt emnet.

Vi har helt klart et miljøproblem med tanke på forurensing og utslipp av giftige og helseskadelige stoffer. Dette er en økende destruktiv retning, hvor økonomiske interesser blir satt foran helse, natur og miljø, med katastrofale resultater. Vi tar knekken på verden og vårt eget livsgrunnlag, uten å se sammenhengen. Men hvilken relevanse har egentlig menneskeskapte utslipp av CO2 i henhold til dette?

Global oppvarming er en ide som dreier seg om at menneskeskapt CO2-utslipp er hovedårsaken til at klimaet drastisk blir varmere på Jorda, med svært negative utfall. Før en biter blindt på dette utsagnet burde en ta en dypere titt på hvilke økonomiske interesser som har fordeler av at vi skal tro på dette ut fra forskningen de har sponset. Nå er det dessverre slik at all forskning kan forvrenges til å peke til noe sponsorene har fordeler av, som jeg skrev om i artikkelen "Falske Fakta og Fortjeneste".

Vær oppmerksom! Det er store økonomiske interesser på begge sider; både for og imot global oppvarming. Selv om vi som godtmenende mennesker ser de destruktive elementene av storindustrien og den forurensing som foregår i verden, så burde vi likevel ikke gå blindt med alt som har med global oppvarming å gjøre. På den ene siden er det innlysende at grupper som oljeindustrien ikke vil ha noen fordeler ved å støtte idéen om global oppvarming, siden de bidrar til noen av de største menneskeskapte utslippene av CO2. Men på den andre siden må vi være klar over at det er en gruppe med mennesker som støtter idéen om global oppvarming, som er ute etter å utnytte oss økonomisk. Det er store penger å tjene på global oppvarming, spesielt når man tar miljøavgifter i betraktning. Se for deg at hver en innbygger måtte betale en viss prosent i miljøskatt... og at dette var penger som egentlig ikke ble brukt til å gjøre noe med problemene, fordi at å fjerne problemet ikke lengre ville generert noen inntekt i form av miljøskatter.

Siden det er umulig å unngå utslipp av CO2 ved å leve som menneske, ville dette vært en profitabel slavegjøring under folkets samvittighet eller uvitenhet. Siden jeg er imot begge disse økonomiske interessene, er det lett å havne i et dilemma når det kommer til en offentlig og kortfattig uttalelse om global oppvarming. Jeg er verken for eller imot denne idéen, men jeg er for ærlighet og nøytral og oppriktig forskning, uten økonomiske eller maktmessige baktanker. Denne typen forskning er dog vanskelig å finne, på grunn av finansieringsproblemer og pengemangel i systemet. Så det er ikke alltid så greit å gjøre seg opp tanker basert på vitenskapelig fakta, fordi forskningen er så ofte forvrengt til å spille inn på økonomiske interesser. En blir nødt til å bruke ens egen sunne fornuft, intuisjon og intelligens for å danne seg en formening om global oppvarming.

Klimaet på Jorda forandrer seg hele tiden, og det har vært mange svingninger i temperaturen gjennom tidens løp, uavhengig av menneskelig påvirkning. Dersom en studerer klimaforandringer i et historisk perspektiv vil en se at det både har vært mye varmere og mye kladere enn det er nå, gjennom naturlige temperatursvingninger. Det er likevel mye som tyder på at innholdet av CO2 i atmosfæren har en sammenheng med temperaturen. Men det er uenighet om mengden av CO2 driver temperaturen oppover, og om den menneskeskapte andelen faktisk utgjør så mye i forhold til det som blir dannet i naturen. Faktisk er der forskningsresultater som viser at det er temperaturen som styrer mengden av CO2 i atmosfæren, og ikke omvendt... noe som også leder oss inn på kosmiske faktorer og påvirkning fra solens aktivitet. Det er godt mulig at klimaet i disse tider holder på å bli varmere på Jorda, for klimaet forandrer seg hele tiden, ofte med raske forandringer. Men jeg stiller meg likevel skeptisk til at hovedgrunnen til klimaforandringene kommer fra menneskeskapte CO2-utslipp. Jeg ser fordelene i idéen om global oppvarming med tanke på at utslipp av giftige og miljøskadelige stoffer også kan bli redusert sammen med CO2, og at der er større press på å bringe inn rene og miljøvennlige teknologier. Dette er selvsagt meget positive aspekter. Likevel synes jeg det blir galt å lyve om menneskeskapt global oppvarming, om det ikke skulle være tilfellet, til tross for at eksempelvis oljeindustrien er skitten og basert i energislaveri, forurensing og skade på miljø og helse.

 Ærlighet er fundamentalt for å ikke kødde ting til... eller vil du si at en hvit løgn toppet med skremselspropaganda er nødvendig for å få fart på ting? Folk blir ofte svært opphisset og forbannet over diskusjonen om global oppvarming, og i mange tilfeller minner det mer om dogma og religion enn om vitenskap, ettersom alle kritikere blir hardt angrepet og beskyldt for å ha noe med oljeindustrien å gjøre. Det burde aldri komme til et punkt hvor man ikke lengre kan stille spørsmål ved noe uten å bli dømt som kjetter.



Tenk selv, gjør det du kan for en bedre verden, og ikke hold pusten din for å redde Jorda. ;)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Oversikt over tekster