Klimakvoter og miljøskatter

Til jul fikk jeg en gave fra min tante, som har jobbet i WWF. Det var en bok om Arne Næss, og et slags gavekort på klimakvoter. Jeg satte pris på boken, men jeg fikk en ekkel følelse angående dette gavekortet med klimakvoter. Nå er jeg sikker på at min tante er veldig velmenende og bare vil alt godt når det kommer til å ta vare på naturen og miljøet her på Jorda, men dessverre har hun, som mange andre, blitt lurt trill rundt ved å tro at disse kvotene vil gjøre noen forskjell.

Jeg vil her si at dette med klimakvoter er noe stort tull når det er snakk om å bidra med positive miljømessige forbedringer her i verden. Dette er en utspekulert ide som spiller på folks dårlige samvittighet, og sikter til en økonomisk slavegjøring i form av miljøskatter.


Det er likevel viktig at vi reduserer eller eliminerer miljø- og helseskadelige utslipp. Men problemet kan ikke løses ved å kaste penger på det. En må ta problemet ved roten. Det vil ikke fungere å innføre en ordning hvor en tror en kan kjøpe seg fri, eller betale en miljøskatt for god samvittighet, uten å gjøre noe med kjerneproblemet.

Løsningene og teknologien er allerede her, men en må her forstå at det er mektige økonomiske interesser som gjør sitt ytterste for å opprettholde den nåværende tilstanden. Dette er en stor bremseklosse på utviklingen og en miljøvennlig og ren framtid. Situasjonen blir heller ikke noe bedre med tanke på et råttent pengesystem, som tvinger folk til å gjøre desperate tiltak for tjene penger. En kan feks. ta en titt på energislaveriet vi befinner oss i nå. Oljeindustrien prøver å bekjempe rene og alternative former for drivstoff, slik som vanncelle-teknologien. På samme måte kjempes det mot teknologier som gir fri og gratis elektrisk energi, fordi det ikke lengre vil generere enorme inntekter som blir tatt i form av strømregninger. Vi blir holdt uvitende og neddummet gjennom massemedia, og blir programmerte til å tro at energiløsningen vi har i dag er det eneste alternativet. Kan også nevne en interessant teori om at det legges ut løgner om at oljen snart er brukt opp, som gir dem mulighet til å tjene enda mer penger ved å skru oljeprisene opp.

Som med alt annet er det her snakk om penger, og klimakvoter stinker av det. Det er dessuten ikke etablert noe kontrollsystem, slik at hvem som helst kan selge kvoter. Pengene går ikke til å redde miljøet, men rett i lommen på en aksjemegler. Som Kurt W. Oddekalv (leder i Norges Miløvernforbund) sier, bør vi selv rydde opp i miljøproblemene, i stedet for å betale oss bort fra ansvaret. Han holder fram at det ikke er solgt én eneste klimakvote som har gavnet klimaet i den minste grad. Dersom du bryr deg om helse, natur og miljø, ikke la deg lure av klimakvoter! Still spørsmål ved ting, og tenk selv. Dette gjelder også spørsmålet om menneskeskapte CO2-utslipp egentlig er et relevant problem med tanke på naturen, miljøet og vår helse.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Oversikt over tekster